باز باران با ترانه با تلفات فراوان ...
حالا که مسئولین چند روز قبل از وقوع بحران از پیشبینی وضعیت هوا با خبر میشوند بهتر است پیشگیری را در اولویت کاری قرار دهند؛ انصافا سازمان هواشناسی دیگر نمیتواند جلوی بارشهای سیلآسا، رانش زمین، ریزش کوه و آبگرفتگی خیابانها را بگیرد!
به گزارش پایگاه خبری گُلوَنی، احسان میرزائی: اینبار پیشبینیها درست از آب در آمد. سازمان هواشناسی در اخطاریه شماره ۳۰ چهارشنبه ۲۵ شهریور و پیرو آن در اخطاریه شماره ۳۱ جمعه ۲۷ شهریور خطاب به شهروندان، دستگاههای اجرایی و سازمانهای مربوطه اعلام کرد: «…با توجه به ادامه فعالیت سامانه بارشی، طی امروز و فردا تداوم ناپایداریهای همرفتی به شکل رشد ابرهای جوششی و بارش شدید باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی در مناطقی از نیمه شمالی کشور به ویژه سواحل دریای خزر، دامنههای البرز و شمال شرق کشور پیشبینی میشود که میتواند منجر به احتمال آب گرفتگی معابر عمومی در شهرها، سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانههای محلی…»
هرچند سازمان هواشناسی در آخرین روزهای تیر ماه سال جاری، قبل و بعد از سیل ۲۸تیر، فقط دو اطلاعیه پیشبینی وضع هوای دریایی منتشر کرده بود، اما این روز ها در پرتال خود irimo.ir برای اطلاعرسانی وضعیت هوا از تمام توان خود استفاده میکند:
اخطارهای رسمی پیشبینی وضع هوا که به ۳۸ دستگاه، سازمان و ارگان رونوشت میشود.
معرفی نرمافزار هواشناسی برای تلفن همراه.
سامانه پیامکی ۲۰۱۳۴ که با ارسال نام شهر یا پیش شماره شهر وضعیت آب و هوا را برای شهروندان ارسال میکند.
سامانه تلفن گویا با شمار ۱۳۴ که در اغلب مراکز استانها فعال شده است.
کادر نمایشگر آنلاین ، کادر پیشبینی وضع هوا و کادر اخبار و ریدادها در صفحه اول پرتال سازمان هواشناسی.
و سامانه گرافیکی هوانما که در ترمینالهای مسافربری اعم از فرودگاهی، راهآهن و ترمینالهای بینشهری راه اندازی شده.
حال که مسئولین چند روز قبل از وقوع بحران از پیشبینی وضعیت هوا با خبر میشوند بهتر است پیشگیری را در اولویت کاری قرار دهند؛ انصاف سازمان هواشناسی دیگر نمیتواند جلوی بارشهای سیلآسا، رانش زمین، ریزش کوه و آبگرفتگی خیابانها را بگیرد!
البته امید است شهروندان در کنار گفتوگوهای مهم خود در شبکههای ارتباطی و اجتماعی، نیمنگاهی به پیشبینی وضعیت داشته باشند و جان خود را سر راه سیل و طغیان رودخانه قرار ندهند.
پایان پیام
منبع:
http://golvani.com/1394/06/29/golvani-5260
بحران آب صلح جهانی را به خطرانداخته است. سرمایه گذاری و فرهنگ سازی در بخش بازیافت آب مصرفی در خانه ها، تجدید نظر در شیوه های آبیاری کشاورزی و تجدید نظر در جانمایی صنایع، ایران چهار فصل را از خطر تبدیل شدن به برهوت نجات می دهد.
بدون شک محیط زیست ارتباط معنا داری با صلح دارد. هر چه محیط زیست سالم و پاک باشد، جوامع از صلح، آرامش و آسایش بیشتری برخوردار هستند.
این روز ها در کنار جنگ و خشونت عواملی چون: بی کاری، نبود امنیت، عدم بهره مندی از خوراک کافی و سالم، عدم توزیع عادلانه ثروت و... صلح را در گوشه و کنار جهان به خطر انداخته است. حتی در نبود هیچ عامل بیرونی، اگر دو نفر قبل از ازدواج بر سر مسائل جزئی زندگی مشترک به تفاهم نرسیده باشند، باعث به خطر افتادن صلح فرزند شان در آینده خواهند شد!
اما مهم ترین تهدید برای صلح، رفتار تک تک انسان ها با زمین است که در نهایت به انواع بحران های محیط زیستی ختم می شود. مانند رفتار متناقض برخی از پدران و مادرانی که شبانه روز برای امنیت، آرامش و رفاه کودک خود تلاش می کنند؛ اما بدون توجه به اصول سبک زندگی سبز، هر روز برای رسیدن به خواسته های خود بخشی از محیط زیست را قربانی می کنند!
خشک سالی، برداشت بی حساب از ذخیره آب زیر زمینی و تمام شدن آن، خشک شدن دریاچه ها، چشمه ها و برکه ها هشداری جدی است؛ نبود آب باعث به خطر افتادن صلح در کشور و جهان می شود.