چطور نحسی روز۱۳ را رفع کنیم؟
برای رفع نحسی، دار و ندارتان را در جیب رمال و فالگیر نریزید. در روز سیزدهبهدر زباله کمتری تولید کنید و سپس راهکارهای رایگان و محیط زیستی ما را بخوانید:
۱. در هر گروه یکنفر بازرس نحسی روز سیزده شود و مسئولیت اطلاعرسانی و هدایت همراهانِ خود را از ابتدا تا انتهای روز بر عهده بگیرد، این کار لازم است.
۲. سوزاندن زمینی با میلیاردها سال قدمت و شکستن درختانی مانند بلوط که رشدی بسیار کُند دارند، آن هم فقط برای یک وعده غذا و سیرشدن شکم عمل نحسی است. پس برای کبابپختن از منقل و ذغال آماده استفاده کنید، با این روش کارتان خیلی هم راحت میشود.
۳. از همراه بردن وسایل غیر ضروری خودداری کنید، تا حمل و نقل وسایل مورد نیاز راحت باشد. یکی از نحسیها همراه داشتن بار اضافه است، مانند افکار مغشوش و پریشانی چون حسادت و کینه که ذهن افراد را درگیر میکند و نمیگذارد از لحظات زندگی لذت ببرند.
۴. از اسب آهنین خود پیاده شوید، شاید فلسفه سیزدهبهدر پیوند مجدد انسان با طبیعت باشد. اگر با راندن در طبیعت نهالی زیر چرخهای خودرو شما له شود، نحسی کُشتن نهال و گیاهان را مفت به جان خریدهاید.
۵. از سفره و ظروف یکبارمصرف استفاده نکنید. یکبار مصرفها از جمله نحسیهای روزگار هستند؛ نحسی یکبار مصرفها صدها سال گریبان خودتان و فرزندانتان را میگیرد و وِل نمیکند.
۶. گوش شنوایی برای نصیحتهای حکیمانهی پدربزرگ و مادربزرگها داشته باشید. موبایل و تبلت هم کمکم دارند اون روی نحسشان را نشان میدهند، پس روز ۱۳ موبایل و تبلت را ممنوع کنید. سیزدهبهدر فرصت خوبی است تا بزرگترها از ارزش و اهمیت طبیعت و حیوانات برای کوچکترها بگویند. قطع ارتباط نسل جدید با نسل قدیم و منتقل نشدن فرهنگ شفاهی نوعی ناهنجاری اجتماعی بوده و بسیار نحس است.
۷. مصرف روغن و نمکِ زیاد، یکی دیگر از نحسیهای روزگار است، پس باقی مانده غذای روز سیزده را در طبیعت رها نکنید، تا مبادا حیوانات و پرندگان دچار چاقی مفرط و فشارخون شوند!
۸. مراقب جوانه گیاهان باشید، چرا که شما برای آشتی و دوستی به طبیعت رفتهاید و اگر طبیعت را زیر پا لِه کنید، با شما قهر میکند. قهر طبیعت هم یکی از نحسترین اتفاقات تاریخ بشری است.
۹. سیزدهبهدر روز آرامش و آسایش در طبیعت است؛ پس مراقب باشید فرزندتان با تهمانده زاغه مهمات چهارشنبهسوری، طبیعت را منفجر و دِژِ اعصاب دیگر خانوادهها را تخریب نکند.
۱۰. سهراب هم گفته بود که آب را گِل نکنید، پس در مسیر و جریان رودها و چشمهها، جویها و قناتها خللی ایجاد نکنید. آب آرامش بخش است و بی منت انرژیهای منفی شما را میگیرد. آب مایه حیات است و اگر آب نباشد نحسی زندگیتان را فرا میگیرد.
۱۱. بالابردن صدای سیستم صوتی خودرو باعث آزار دیگر خانوادهها و حیوانات میشود. پدر و مادرها در این مورد بیخیال نباشند و نگویند که حالا یه روز آمدیم بیرون خوش باشیم یا جوانند و…! همین یک روز یک روز ها باعث عادی شدن رفتار غلط برای کودکان و نوجوانان است. خودخواهی و فخرفروشی از دیگر مصادیق نحسی است. اگر در روز سیزده هزار تا گره هم به سبزه بزنید و برای تغییر در خود تلاش نکنید، فایده ندارد و همچنان در نحسی مطلق باقی میمانید.
۱۲. اگر در چیدن گیاهان دارویی و خوراکی مهارت دارید، لطفا جلوی افراد بیجنبه و ناشی از خواص آن گیاه نگویید. چون نحسی حرص و طمع او را وسوسه میکند و دو حالت پیش میآید: اول، طرف گیاه را در طبیعت ریشهکن کرده و نسلش را منقرض میکند، دوم اینکه ممکن است اشتباهی گیاهی سَمی را بِچینَد و باعث مسمومیت شدید خودش و خانوادهاش شود.
۱۳. هر سبزهزاری چمن نیست! این روزها مزارع جو و گندم سرسبز و زیبا هستند، مبادا تو مزارع بند و بساط خود را پهن کنید. وارد باغ مردم هم نشوید و مراقب فرزندان خود باشید که حاصل دسترنج کشاورزان را ضایع نکنند. ضایع کردن حق دیگران بسیار نحس است و این نحسی دیر یا زود گریبانتان را میگیرد.
امروزه برخی فرهنگ را با خرافات درهم آمیختهاند و فکر میکنند گره زدن سبزه و انداختن سبزه در آب روان، کوبیدن سنگ در زمین و دیگر خرافهها نحسی را از ایشان دور میکند؛ در حالی که سرچشمه خیر و شر در وجود خود افراد نهفته است. هرکس بنابر فهم و شناختی که از جهان هستی پیدا کرده، باعث پرورش قوهی خیریه یا شریه در وجودش است. خیر یا شر تعیین کنندهی رفتار فرد در خانواده، فامیل و جامعه است. پس روز سیزده بعد از گره زدن سبزه با خودتان عهدی ببندید: به نحسی وجودتان فکر کرده و برای نابودیاش تلاش کنید، تغییر را در خود آغاز کرده و تفکر سبز و محیط زیستی را در خود پرورش دهید. البته این شما هستید که زندگیتان را میسازید، نه فالگیر و رمال.
پایان پیام
#احسان_میرزائی
منبع پایگاه خبری گُلوَنی golvani.ir